Ayurvitaal

aandacht voor Lichaam, Geest en Ziel  

Een nieuw jaar is als een schone lei die ons uitnodigt tot heilzame keuzen


Afvallen zonder strijd… 


Veel mensen met overgewicht weten (bij benadering) heus wel wat ze moeten doen en laten om af te vallen. Toch blijkt dat diëten zelden een blijvend effect hebben, waardoor ze eindeloos blijven jojoën. Belangrijker is het om bewust te worden van de vaak onhoorbare (valse!) overtuigingen, die het voornemen om verantwoord te eten saboteren.


Daarbij komt dat het sec richten op allerlei  specifieke diëten vaak stress tot gevolg heeft. Wanneer het dieet even niet lukt zijn we geneigd onszelf verkeerd te maken. En dit maakt dat we het ons zelf opgelegde juk willen ontvluchten...door het zogenaamde "zondigen". (het woord alleen al). Het gevolg is dat we onszelf waardeloos voelen omdat we denken te hebben gefaald. Dit maakt dat opnieuw onze destructieve valse overtuigingen worden bevestigd.


In deze cursus wordt allereerst een krachtig instrumentarium geboden om deze overtuigingen op het spoor te komen en ze te transformeren in overtuigingen die ons supporten. We zullen ook onderzoeken hoe deze transformatie doorwerkt in ons gehele chakrasysteem. De chakra’s zijn energetische locaties in ons lichaam met eigen kwaliteiten die in hun werkzaamheid beïnvloed worden door onze overtuigingen.

Door heilzame overtuigingen, die de mentaliteit en motivatie om verantwoord te eten dragen, krijg je een heel ander vertrek punt om je gewicht te managen. Niet zelfhaat is de insteek maar Zelfrespect en dit maakt een wezenlijk verschil! 


Daarbij zal ik vanuit mijn kennis en kunde als ayurvedisch voedingsdeskundige, ook het een en ander kunnen aanbieden met betrekking tot voedingstips die passen bij jouw constitutie en omstandigheden. Opgemerkt moet worden dat de ayurvedisch zienswijze ook toepasbaar is op iedere keuken (dus niet alleen op de Indiase).


Wens in de tijd

Zeven bijeenkomsten, die om de veertiendagen plaats vinden.  Van 19.30 tot 21.30 

 

Zeven bijeenkomsten om dinsdagavonden in de winter  en het voorjaar  van 2020

dinsdagavonden: 7 januari, 21 januari, 4 februari (een week pauze van wege voorjaarsvakantie) 25 februari, 10 maart, 24 maart en 7 april.