Ayurvitaal

aandacht voor Lichaam, Geest en Ziel  

Ayurvedisch consult

in het licht van leefstijl- en voedingsadviezen

 

Leefstijl- en voedingsadviezen verlangen een uitgebreid consult. De notie van je natuurlijke constitutie – prakriti- is niet voldoende om een leefstijl- en/of voedingsadvies op te baseren. Het is ook belangrijk om te weten hoe de huidige balans is tussen de doshas.

                                                       

Veda Pulse meting

Als ondersteuning bij de consulten maak ik gebruik van VedaPulse . Dit  is een apparaat dat heel simpel je gezondheid kan meten en begrijpelijk in kaart brengt.

Aan het apparaat zitten twee klemmen die gedurende vijf minuten meten. Het apparaat is verbonden met de laptop en de metingen worden direct vertaald in begrijpelijke grafieken. 

Het systeem is gebaseerd op de hartfrequentievariabiliteit, een wetenschappelijk aanvaarde methode om het autonome zenuwstelsel te meten en de traditionele polsdiagnose uit de ayurvedische geneeskunde. Net als bij een ECG wordt er gemeten met golven. Op basis van deze meting kan de software van het systeem bepalen hoe gezond je bent en welke (eventuele) therapie op gebied van kruiden, voeding, levensstijl of behandelingen het beste bij je past.  De waarde van deze meting is dat het objectief is, daarnaast kunnen bij een volgende consult verbeteringen in de balans direct zichtbaar zijn.  

Een meting met de VedaPulse is onderdeel van het eerste consult en wordt gedaan naast een uitgebreide anamnese, waarbij aan de hand van een aantal vragen gekeken wordt  waar de oorzaak ligt van de klacht(en). In het behandelplan dat na het consult wordt opgesteld, wordt zowel de informatie van de anamneses als wel de informatie van de Veda Pulse betrokken.

                                                                                                                                                                                                                               

Dit consult is een ondersteuning om:

-         Het bewustzijn van datgene dat specifiek heilzaam voor je is te vergroten;

-         De complexiteit van alle factoren, die van invloed zijn op je gezondheid, te vereenvoudigen;

-         De leefstijl- en voedingsadviezen te vertalen naar hetgeen inpasbaar  is in jouw dagelijks leven;

-         Deze vaardigheden te samen vergroten  je intuïtie om heilzame keuzen te maken.                                                                                                        

Duur van het consult: 90 minute