Ayurvitaal

aandacht voor Lichaam, Geest en Ziel  

“De moed om creatief te zijn”

5 zoombijeenkomsten in het najaar van 2020


‘We leven in een tijd waarin één periode afloopt terwijl de volgende nog niet begonnen is. 

Er is werkelijk moet voor nodig om in het tijdperk van verandering open te staan voor het leven. We worden voor een keus gesteld. Zullen we, als alles op losse schroeven komt te staan, ons in angst en paniek terug trekken? Zullen we, angstig geworden door het verlies van onze vertrouwde ankerplaatsen, verlamd raken en ons gebrek aan actie met apathie bedekken? Als we dat doen, missen we de kans om zelf deel te nemen aan het vormen van de toekomst. We hebben dan afstand gedaan van een duidelijk kenmerk van de mens – namelijk, onze evolutie beïnvloeden door ons bewustzijn. Dan hebben we ons overgegeven aan de moloch van de geschiedenis en de kans voorbij laten gaan om een rechtvaardiger en menselijker gestalte te geven.’


Schreef Rollo May (psychotherapeut) in 1975 in zijn boek “De moed om creatief te zijn.’ Hoe actueel is deze tekst heden ten dage in het licht van de Corona crises?  Een  crisis die noodgedwongen een paradigma verandering in haar kielzog met zich mee voert. 


Een crisis, voelt als ontwrichtend, alsof de basis uit je bestaan is gevallen. Maar een crisis biedt ook ruimte voor vernieuwing en dat verlangt creativiteit. Maar wat bedoelen we precies als we spreken over creativiteit? Is creativiteit slechts een talent van diegene die af en toe uitverkoren wordt tot een afspraakje met de muze? Of is creativiteit een fundamentele menselijke kwaliteit die we alleen maar hoeven wakker te kussen?


In deze zoomcursus (klinkt als zoencursus) gaan we in vijf bijeenkomsten van anderhalf uur jou specifieke creatieve vermogens verkennen en door gerichte oefeningen (ook thuisopdrachten) activeren zodat je in het dagelijks leven jouw wezenlijke talenten meer tot expressie gaat brengen. Weet dat wanneer je het beste van jezelf tot expressie brengt je automatisch geeft aan het leven! 


Woensdagavond 2 , 16 en 30 september, 14 oktober en 28 oktober 2020. 


Tijd: 20.00 – 21.30 uur. 


Kosten: Inclusief hand-outs (digitaal verzonden) 100,- euro.