Ayurvitaal

aandacht voor Lichaam, Geest en Ziel  

Introductie Ayurvedisch koken


In Ayurveda wordt voeding gezien als een medicijn. Een medicijn dat ook nog eens heel smakelijk kan zijn.  De ayurvedisch kookkunst is een bron van inspiratie en is ook heel toepasbaar in de westerse keuken. 


In zeven bijeenkomsten wordt een introductie gegeven op de ayurvedisch keuken. Deze introductie is in beginsel theoretisch, maar na iedere bijeenkomst worden recepten gegeven waar je thuis mee aan de slag kunt. 



Belicht worden:

- De basisprincipes van Ayurveda;

- Hoe we het lichaam het beste kunnen ondersteunen;

- Hoe het ritme van de dag van invloed is op de vertering;

- Voeding en de seizioenen;

- De smaken in de voeding en de invloed die ze hebben op het lichaam, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de praktische toepassing 

  en de smaken in een maaltijd;

- Wenselijke en onwenselijke voedselcombinaties;

- Heilzame tips;

- Het samenstellen van een menu;

- Vertaling van ayurveda in de westerse keuken.


7  wekelijkse bijeenkomsten op de donderdagavond van 20.00- 22.00 uur:

21 februari, 28 februari, 7 maart, 14 maart, 21 maart, 28 maart en 3 april.